vrijdag 26 maart 2021

The Beast / Biseuteo (2019)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Jung-ho
Cast: Lee Sung-min, Yoo Jae-myung, Jeon Hye-jin, Kim Ho-jung, Daniel Choi, Lee Sang-hee e.a.

Twee verschillende politie-eenheden onderzoeken de brute moord op een jonge vrouw. Zowel rechercheur Han-soo (Lee Sung-min) als Min-tae (Yoo Jae-myung) hangt een fraaie promotie boven het hoofd als ze de moordenaar snel weten op te sluiten. De samenwerking tussen de beide kemphanen loopt dan ook behoorlijk stroef. Als Han-soo’s informant ook nog een een vinger in de pap krijgt, wordt het netjes oplossen van de zaak er niet bepaald makkelijker op.

Het Koreaanse ‘The Beast’ is een bikkelharde actiethriller geregisseerd en geschreven door Lee Jung-ho, dat door zijn beestachtige geweld zijn naam zeker eer aan doet. De film is een remake van het Franse ‘36 Quai des Ofrèvres’ uit 2004, met o.a. Gérard Depardieu in de hoofdrol, maar voelt desondanks toch erg Koreaans aan.

De film is in zekere zin een tweedeling tussen het sec oplossen van de gewelddadige moordzaak en de rivaliteit tussen de twee politie-eenheden, waarin de twijfelachtige acties van rechercheur Han-soo steeds meer door Min-tae onder de loep worden genomen. De vele plotwendingen en het steeds dieper duiken in het verleden van de corrupte Han-soo zorgt voor een chaotisch geheel dat steeds verder afdrijft van het sterke begin waarin het oplossen van de moord centraal staat.

Hoewel het verhaal naar gelang de film duurt wat aan interesse afneemt, weet de film door zijn goede acteurs en keiharde actie nog wel te entertainen. De rolprent’s grote namen blijven fier overeind en ook de choreografie zit goed in elkaar. De film verliest halverwege echter momentum en daardoor voelen de twee overvolle uren aardig aan de lange kant. 


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten