vrijdag 19 februari 2021

Sexual Drive (2021)

Land: Japan
Regie: Yoshida Kota
Cast: Serizawa Tateto, Hashimoto Manami, Ikeda Ryo, Sato Honami, Nakamura Mukau, Takeda Rina, Shogen e.a.

Natto, mapo tofu en ramen. Drie verschillende gerechten voor drie verschillende korte verhalen. In Natto, een gefermenteerd sojabonen-gerecht, komt Kurita (Serizawa Tateto) op bezoek bij Enatsu (Ikeda Ryo) en vertelt hem dat hij een affaire heeft met zijn vrouw Masumi (Hashimoto Manami). Het tweede verhaal, Mapo Tofu, vernoemd naar de pittige Chinese tofu, confronteert dezelfde Kurita een oude pestkop en dwingt haar hem, met auto en al, aan te rijden. In het derde en laatste deel, ramen, wordt de buitenechtelijke relatie van de getrouwde Ikeyama (Shogen) en Momoka (Takeda Rina) door Kurita op de proef gesteld.

Regisseur Yoshida Kota gebruikt veelvuldig erotisch getinte motieven in zijn films, maar met ‘Sexual Drive’ probeert hij het met gelijkwaardige thema’s over een iets andere boeg te gooien. De erotische lading en seksueel getinte onderwerpen blijven behouden, maar van naakte lichamen of ander vleselijk contact is geen sprake. In plaats daarvan luisteren suggestieve beelden van Kota’s zo geliefde Aziatische gerechten de aanzienlijk bizarre verhalen op.

Hoewel de drie verhalen zich los van elkaar af lijken te spelen, zorgt de aanwezigheid van de mysterieuze Kurita, immer met een doos geroosterde kastanjes ter hand, voor een bijzondere wending. Zijn rol wordt door de markante Serizawa geweldig neergezet een voegt een compleet nieuwe absurdistische laag toe. Zijn frappante acties lijken op het eerste gezicht pure vulgaire stemmingmakerij, al laat de film genoeg ruimte voor eigen interpretatie.

De vele schitterende close-ups, sensuele spanning en geweldige Serizawa maken van ‘Sexual Drive’ is een hilarische kijk op weggemoffelde verlangens, die met behulp van vakkundig gekozen afrodisiaca, weer vurig aangewakkerd worden. Wat begon als een korte film over natto, werd al snel een absurd drieluik. Maar met een lengte van slechts 70 minuten lijkt de honger nog niet gestild: een vijf-gangen-menu had hier zeker niet misstaan.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten