vrijdag 26 februari 2021

Josée (2020)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Jong-kwan
Cast: Han Ji-min, Nam Joo-hyuk e.a.

Wanneer Young-seok (Nam Joo-hyuk) de lichamelijk beperkte Josée (Han Ji-min) op straat ziet liggen, schiet hij haar te hulp. De excentrieke, teruggetrokken Josée betaald zijn vriendelijke geste terug door een maaltijd voor hem te koken. Young-seok raakt al snel gefascineerd door de onwerkelijke verhalen en het ongebruikelijke leven van de knappe Josée, die hem in eerste instantie buiten haar eigen wereldje houdt. Een onwaarschijnlijke band bloeit op tussen de twee tegenpolen.

Gebaseerd op een Japans kort verhaal, ‘Josée’ is een eigenzinnig romantisch drama, dat durft om het genre buiten de geijkte paden te bewandelen. Geen melodramatische wissewasjes, maar een goed geschreven verhaal dat oprecht aanvoelt en toch de juiste snaar weet te raken zonder het gevoel van fantasie los te laten.

Zowel Han Ji-min als tegenspeler Nam Joo-hyuk overtuigen en weten de kijker op charmante wijze mee te nemen in hun verre van alledaagse en onwaarschijnlijke liefdesspel. De tegenstrijdige karakters zorgen voor een interessant samenspel dat door regisseur Kim Jong-kwan fraai en subtiel naar beeld wordt vertaald.

Goed verhaal, prachtige beelden en fijne orkestmuziek komen samen in Kim’s mooie interpretatie van Tanabe Seiko’s ‘Josee, the Tiger and the Fish’. De film bouwt zich gestaag op en het rustige tempo past precies bij de aftastende houding van Josée en de groeiende chemie tussen de twee geweldig hoofdrolspelers.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten