maandag 19 oktober 2020

Voice of a Murderer / Geunom moksori (2007)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Jin-pyo
Cast: Sol Kyung-gu, Kim Nam-joo, Lee Hyeong-cheol, Kim Yeong-cheol, Kang Dong-won e.a.

Wanneer de negenjarige Sang-woo (Lee Hyeong-cheol) maar niet thuis komt, beginnen zijn welgestelde ouders Han Kyung-bae (Sol Kyung-gu) en Oh Ji-sun (Kim Nam-joo) hem langzaam maar zeker te knijpen. Uren na de verdwijning komt alsnog het verlossende telefoontje: Sang-woo is ontvoerd. In ruil voor een enorme zak geld offert de kidnapper een ruildeal aan. De overdracht wordt echter bemoeilijkt wanneer de dader de in het geheim ingeschakelde politie ook telkens te slim af is. Dagen verstrijken en hoe langer de tijd wegtikt, hoe wanhopiger Kyung-bae en Ji-sun worden.
 
Voor een land dat bekend om staat om haar veiligheid, kent Zuid-Korea een verrassend aantal puike crime thrillers die tevens gebaseerd zijn op ware feiten. Het in 2007 uitgebrachte ‘Voice of a Murderer’ doet zijn inspiratie op uit een in het Koreaanse geheugen gegrift staande ontvoeringszaak uit 1991, dat tot op de dag van vandaag de tongen los maakt.

Des te minder men van de originele casus weet, des te meer er valt te halen uit deze meeslepende suspense thriller cq. -drama. Net als de desperate ouders, wordt ook de kijker meegenomen in een rollercoaster van emoties waarin de hoop op een goed einde constant op de lange baan wordt geschoven. En hoewel het publiek een tikkeltje meer informatie meekrijgt dan de ouders in kwestie, blijft elke volgende beweging van de dader en diens motief gissen geblazen.

Naast het hartverscheurende (waargebeurde) verhaal, overtuigen vooral ook de tot het bot geknelde Sol en Kim. Hun transformatie van een familie waar alles voor de wind lijkt te gaan, naar een gebroken, hopeloos gezin is er een die zeker aankomt. En met diens opvallend en prikkelend einde doet regisseur Park Jin-pyo er nog een schepje bovenop. ‘Voice of a Murderer’ is om meerdere redenen een stem om gehoord te worden. 


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten