vrijdag 29 november 2019

Metrosexual / Gang chanee kap ee-aep (2006)

Land: Thailand
Regie: Yongyoot Thongkongtoon
Cast: Meesuk Jaengmeesuk, Thienchai Jayasvasti Jr., Patcharasri Benjamas, Pimolwan Suphayang, Kulnadda Pachimsawat, Orpreeya Hunsat e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/11/metrosexual-gang-chanee-kap-ee-aep-2006.html
Pang (Meesuk Jaengmeesuk) en haar vriendinnen leven het goede leven in het bruisende Bangkok. Na drie maanden in het geheim te hebben gedate met Kong (Thienchai Jayasvasti Jr.) vindt Pang het tijd om hem aan haar beste vriendinnen voor te stellen. Wanneer Kong blijkt te beschikken over een excellente fashion kennis, goed kan shoppen en zijn weet in de keuken, worden Pang’s vriendinnen enigszins achterdochtig. Ze zijn er van overtuigd dat Kong niet is wie hij zegt dat hij is en stiekem nog diep in de kast zit. Hun missie is simpel: Kong moet kosten wat het kost ontmaskerd worden als de homo die zij denken dat hij is.

‘Metrosexual’ is een verrassend grappige comedy waarin stereotypen en vooroordelen je weliswaar om de oren vliegen. Want geef nou toe; een man die verstand heeft van foundations, luxe merken, koken en winkelen moet toch wel gay zijn? Alle sarcastische gekheid op een stokje, dit is het uitgangspunt waar regisseur Yongyoot Thonkongtoon zijn film op baseert.

In een commerciële comedy over het achterhalen van iemands seksuele geaardheid, ontkom je niet aan de gigantische lading clichés. De clichés, het universele karakter van de film en de humor zorgen toch voor een vermakelijke film. De enige verrassing zit echter in het redelijk gehaaste einde.

Verwacht van ‘Metrosexual’ geen spectaculaire hoogstandjes of een aparte kijk op de LGBT-gemeenschap. De film staat vooral sterk in haar eenvoud; verstand op nul en af en toe rustig mee grinniken met het gekke meidenclubje, al voelt de bijna twee uur wel wat aan de lange kant.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten