vrijdag 13 september 2019

Flying Colors / Biri Gyaru (2015)

Land: Japan
Regie: Doi Nobuhiro
Cast: Arimura Kasumi, Ito Atsushi, Nomura Shuhei, Tanaka Tetsushi, Yoshida Yo e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/09/flying-colors-biri-gyaru-2015.html
Tweedejaars high school scholier Sayaka (Arimura Kasumi) spendeert meer tijd met haar vriendinnen dan dat ze studeert. Als ze op school gepakt wordt voor roken, wordt ze tot overmaat van ramp ook nog eens geschorst. Om toch nog uitzicht te houden op een toekomst schrijft haar moeder haar in voor een speciale zomerse bijles. Haar niveau is echter bijzonder laag, maar samen met haar bijlesdocent Tsubota (Ito Atsushi) richt ze haar pijlen op het toelatingsexamen van een van Japans meest moeilijke universiteiten om binnen te komen.

Voor iedereen die wel wat motivatie kan gebruiken is er het Japanse ‘Flying Colors’. Gebaseerd op de ervaringen van docent Tsubota laat de film zien dat niets in het leven onmogelijk is. De goednieuwsshow is door de quirky personages erg vermakelijk al zij het behoorlijk voorspelbaar.

Verpakt in een mainstream komedie teert de film vol op de vele inspiratielessen die de film rijk is. Het belang van het geloof in jezelf als in een ander wordt niet onder stoelen of banken geschoven, maar voelen desalniettemin niet te prekerig aan. De fijne regie zorgt voor een aangename sfeer waarin Sayaka van feestbeest rustig transformeert naar een ijverige academica in spé.

Er is weinig echt vernieuwend aan de film, maar wat het doet doet het gewoon goed. De humor is leuk, de drama elementen doen hun werk in het familiaire subplot en de personages zijn interessant genoeg om te boeien. Met twee uur is de film aan de lange kant, maar het voorspelbare einde voelt bevredigend genoeg aan om toch constant door te kijken.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten