vrijdag 16 maart 2018

Along With the Gods: The Two Worlds / Shingwahamgge: Joewa beol (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Yong-hwa
Cast: Cha Tae-hyun, Ha Jung-woo, Ju Ji-hoon, Kim Hyang-gi e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/03/along-with-gods-two-worlds.html

Tijdens een heldenpoging om een klein meisje uit een brandend gebouw te redden, komt brandweerman Ja-hong (Cha Tae-hyun) om het leven. Zoals elke overledenen krijgt hij de kans om gereïncarneerd te worden. Hij moet dan wel in 49 dagen zeven verhoren doorstaan om te bewijzen dat zijn aardse gedrag recht geeft op een nieuw leven. Bijgestaan door zijn drie beschermengelen, die ook zo hun redenen hebben om hem te helpen, bewandelen ze de onderwereld en verdedigen ze zich tegen alle helse beschuldigingen.

Het Koreaanse ‘Along With the Gods’ is het eerste deel van een episch tweeluik (deel 2 komt in de zomer van 2018 uit) waarin overduidelijk kosten noch moeite zijn gespaard om een waar spektakelstuk neer te zetten. De meer dan degelijke CGI en de sterrencast weten van de onderwereld een weelderige en afwisselende hel te maken, zonder clichébeelden te gebruiken.

De film schakelt geregeld tussen het leven op aarde en de onderwereld, maar blijft constant de fantasie-elementen in acht nemen. Het plot centreert zich vooral rondom Ja-hong, zijn moeder en jongere broer. De familierelatie zorgt ervoor dat de rolprent naast alle geanimeerde actie ook ruimte vrijmaakt voor een traan. De drie beschermengelen worden minder doorgrond, maar het einde doet vermoeden dat deel twee daar verandering in brengt.

Hoewel de film met twee uur en twintig minuten aan de lange kant is, weet het interessant genoeg te blijven; de schitterende orkestmuziek mag in deze zeker niet onderschat worden. Toch had de tijd wat beter verspreid mogen worden onder de verschillende hoofdstukken die de film rijk is, aangezien sommige sequenties duidelijk meer aandacht hebben gekregen dan andere. ‘Along With the Gods’ is een heerlijke fantasiefilm dat doet wat je van het genre mag verwachten. Perfect allerminst, maar door het goede acteerwerk en haar audiovisuele pracht een prima manier om je voor even in een andere wereld te wanen.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten