vrijdag 22 september 2017

ReLIFE (2017)

Land: Japan
Regie: Furusawa Takeshi
Cast: Nakagawa Taishi, Taira Yuna, Chiba Yudai, Takasugi Mahiro, Ikeda Elaiza, Okazaki Sae e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/09/relife-2017.html

Het gaat de 27-jarige Kaizaki (Nakagawa Taishi) bepaald niet voor de wind. Hij zit werkloos thuis en z’n portemonnee raakt ook aardig leeg. Na een avond eten met vrienden, waar Kaizaki de schijn hoog weet te houden, krijgt hij een aanbod om deel te nemen aan een mysterieus experiment. Na het innemen van een pil ziet hij er tien jaar jonger uit en moet hij een jaar lang door het leven als scholier. Met de belofte dat al zijn rekeningen betaald worden en na dit jaar makkelijk aan een nieuwe baan komt, gaat hij akkoord. Wanneer het jaar voorbij is zal iedereen rondom het kersverse proefkonijn zich niets meer kunnen herinneren van zijn bestaan. Wanneer Kaizaki verliefd wordt op zijn klasgenoot Hishiro (Taira Yuna) wordt dit droevige feit pijnlijk duidelijk.

Manga’s zijn nog altijd razend populair in het land van de rijzende zon met als gevolg een karrenvracht aan verfilmingen. Ook het Japanse ‘ReLIFE’ behoort tot deze immer uitbreidende categorie. Net als de meeste op manga berusten films weet ‘ReLIFE’ in te spelen op het onmogelijke en daar een emotionele twist aan vast te knopen. In die zin houdt de rolprent een weinig vernieuwend en vast format aan.

Door terug in de tijd te gaan moet hoofdrolspeler Kaizaki een betere toekomst tegemoed gaan, althans dat is de insteek van de film. Hierin laat de rolprent wat steekjes vallen door niet verder in de personages en hun problemen of veranderingen te duiken. Ook de bijrollen zijn matig uitgewerkt, terwijl er in het verhaal juist ruimte is om ze beter te leren kennen. De weinig verrassende formule en gebrek aan diepte rechtvaardigen de twee lange uren zeer zeker niet.

Toch kent ‘ReLIFE’ ook zeker wat pluspunten. De productiewaarde is, zoals je van een grote Japanse studio mag verwachten, hoog en de film ziet er keurig uit. Ook hoofdrolspeler Nakagawa Taishi vertolkt zijn rol naar behoren en ziet er wel degelijk anders uit in zijn tiener jaren vergeleken met zijn aanvankelijk volwassen personage. ‘ReLIFE’ weet echter te weinig nieuws te brengen om zich echt te kunnen onderscheiden.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten