vrijdag 15 september 2017

Driver / Khon-Kub-Rod (2017)

Land: Thailand
Regie: Thitipan Raksasat
Cast: Sita Chutipaworakarn, Prama Imanotai, Puri Hiranpruk e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/09/driver-khon-kub-rod-2017.html

Nadat haar man Tae (Puri Hiranpruk) na een trip naar Zuid-Korea niet terugkeert, gaat Kade (Sita Chutipaworakarn) op onderzoek uit. Om haar in haar zoektocht te helpen, roept ze de hulp in van Tae’s chauffeur Mac (Prama Imanotai). Al snel komt ze erachter dat haar echtgenoot stiekem een ander huis bezit. In de hoop om hem daar aan te treffen rijden de twee naar het geheime adres. Daar komt ze echter voor meerdere onaangename verrassingen te staan.

Het Thaise ‘Driver’ is een ambitieuze film waarin regisseur Thitipan Raksasat de kijker verschillende malen op het verkeerde been te zetten. De vele plotwendingen die de film rijk is leveren echter niet het gewenste effect. De rolprent voelt eerder een stuk rommeliger aan in plaats dat het het verhaal verrijkt.

De erotisch getinte thriller begint daarentegen een stuk beter. Vooral in de eerste tien minuten lijkt de film af te steven op een spannende en personage-gedreven zoektocht naar de waarheid. Al snel laat de film deze ambitie varen en blijft er van beide aannames weinig over. De personages voelen zeer ééndimensionaal aan en van een intrigerende dynamiek tussen de drie is al helemaal geen sprake.

Dat het tachtig minuten durende ‘Driver’ de nodige potentie bezit, wordt in de eerste minuten wel bewezen. Dat het deze potentie bij lange na niet weet in te willigen is echter ook al snel duidelijk. Het ene na het andere cliché stapelt zich dermate hoog op dat een val onontkoombaar is.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten