vrijdag 3 september 2021

Missing / Shizong (2019)

Land: Hongkong
Regie: Ronnie Chau
Cast: Gillian Chung, Ko Hon-man, Josephine Koo, Joey Leung, Ling Man-lung e.a.

Al zeven jaar is Ying’s (Gillian Chau) vader, politieagent Wah (Ko Hon-man), spoorloos verdwenen na een dag hiken in de beboste Hongkongse bergen. Nadat zijn badge plotseling opduikt krijgt Ying nieuwe hoop dat haar vader nog in leven is. Vastbesloten om haar vader te vinden gaat ze op onderzoek uit in de gevaarlijke bossen en lijkt ze een doorgang naar een mysterieuze andere dimensie te vinden.

Een online novelle gebaseerd op doorvertelde urban legends, dat is de basis voor Ronnie Chau’s debuutfilm ‘Missing’, een mysterieuze thriller met horror elementen, waarin een mysterieus parallel universum een nieuwe dimensie geeft aan het genre. Helaas niet in positieve zin.

Spokerige mythes werken vaak het beste in een oraal doorgegeven traditie. Het Hongkongse ‘Missing’ zit echter bol van matig uitgewerkte personages en laakt een coherent verhaal waardoor de spanning er snel uit is. Waar in een klassieke verhaalvertelling de verbeeldingskracht zorgt voor een extra laag, is die bij de fletse verfilming ver te zoeken.

Niet alleen zijn de personages niet goed uitgewerkt, ook aan het acteerwerk valt genoeg op- en aan te merken. Ongeloofwaardige acties en dialogen maken het onmogelijk om ook maar voor een van de karakters mee te leven. ‘Missing’ doet in ieder geval diens naam eer aan.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten