vrijdag 19 juni 2020

One Day We’ll Talk About Today / Nanti Kita Cerita Tentang Hari Ini (2020)

Land: Indonesië
Regie: Angga Dwimas Sasongko
Cast: Rio Dewanto, Sheila Dara Aisha, Rachel Amanda, Donny Damara, Susan Bachtiar, Umay Shahab e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/06/one-day-well-talk-about-today-nanti.html
Een onbenoemd trauma uit het verleden hangt als een zwaard van Damocles boven een op het oog succesvolle Indonesische familie. Naarmate de kinderen opgroeien in het patriarchale gezin ontstaan er irritaties. Vader Narendra (Donny Damara) heeft moeite zijn dochters los te laten, terwijl de oudste zoon Angkasa (Rio Dewanto) voor eens en voor altijd openheid over het onbesproken familiegeheim eist. Zolang de lippen stijf op elkaar blijven kan escalatie niet voorkomen worden.

‘One Day We’ll Talk About Today’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Marchella FP, is de eerste film van dit jaar dat de grens van twee miljoen bezoekers overschreed. De regie is in handen van Angga Dwimas Sasongko, die eerder ook verantwoordelijk was voor de beide 'Filosofi Kopi' films. Niet geheel toevallig een reeks waar daddy issues ook als een rode draad door het verhaal loopt.

Op het eerste gezicht ziet de rolprent, net als de familie, er keurig en verzorgt uit. De uiterlijke vertoning is is met de prima cinematografie en dito muziek dik in orde. Ook de cast weet stuk voor stuk een geloofwaardige rol neer te zetten. En toch slaagt de film er maar moeilijk in om echt interessant te zijn. De crux zit hem in de lengte van de film. Met dik twee uur is de film niet eens zo uitzonderlijk lang, maar de film sleept en sleurt maar door met constant dezelfde familiaire problemen. Er gebeurt simpelweg te weinig om de lengte te verantwoorden.

‘One Day We’ll Talk About Today’ is een ambitieus project dat slechts deels slaagt. Met diens fijne audiovisuele stijl kan de film makkelijk mee met andere grote titels, maar het verhaal voelt oud en te clichématig aan om zich als moderne rolprent te kunnen onderscheiden en zal ook snel in de vergetelheid raken.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten