vrijdag 8 september 2017

More Than Blue / Seulpeumboda deo seulpeun iyagi (2009)

Land: Zuid-Korea
Regie: Won Tae-yeon
Cast: Kwon Sang-woo, Lee Bo-young, Lee Beom-soo, Jung Ae-youn e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/09/more-than-blue-seulpeumboda-deo.html

Kang Chul-kyu, ‘K’ voor intimi (Kwon Sang-woo) en Eun Won, bijgenaamd ‘Cream’ (Lee Bo-young), zijn beste vrienden en wonen zelfs samen. ‘K’ is echter tot over z’n oren verliefd op de speelse Cream. Het liefst verklaart hij haar de liefde, ware het niet dat hij terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft. Om zijn geliefde Cream niet als weduwe alleen achter te laten houdt hij zijn ware gevoelens voor haar diep verborgen. In plaats daarvan probeert hij ervoor te zorgen dat Cream een geschikte man vindt, hoe hartverscheurend dat ook voor hem is.

‘More Than Blue’ is eigenlijk een verhaal binnen een ander verhaal. Al zoekend naar Kang Chul-kyu worden een producer en diens zanger op de hoogte gebracht van de dood van ‘K’. Na vijf minuten weet de kijker dus al dat de hoofdpersoon niet meer leeft en dat hij de liefde van z’n leven probeert onder te brengen bij een andere man. Desondanks weet de film van het eerste frame tot het laatste meer dan te boeien. Nee, sterker nog, te ráken!

Het bitterzoete leven van de twee hoofdrolspelers wordt fenomenaal geportretteerd door Kwon en Lee. Een zeldzaam goede chemie tussen de twee sterren spat van het beeld af. De twee weten moeiteloos te schakelen tussen luchtigere momenten en pure droefheid. Maar belangrijker nog: alles wat ze doen overtuigt en wordt tot in de poriën gevoeld.

Knappe jongen die het bij het zien van deze Koreaanse tranentrekker droog weet te houden. Regisseur Won Tae-yeon's debuut representeert liefde in haar puurste vorm hoe pijnlijk dat soms ook moge zijn. Het voortreffelijke ‘More Than Blue’ doet eigenlijk alles goed en voegt er nog een schepje bovenop. De film is bijzonder fraai en staat garant voor ruim 100 minuten catharsisch vermaak.


Waardering: 5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten