vrijdag 3 juni 2022

Hunt / Heonteu (2022)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Jung-jea
Cast: Lee Jung-jea, Jung Woo-sung, Jeon Hye-jin, Heo Sung-tae e.a.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt het land geregeerd door een militaire dictator. De geheime dienst krijgt lucht van een mogelijke aanslag op de president. Tegelijkertijd krijgen zowel Park Pyong-ho (Lee Jung-jae) als Kim Jung-do (Jung Woo-sung) de taak om een Noord-Koreaanse spion in hun respectievelijke teams te ontmaskeren. De zoektocht gaat niet bepaald soepel en de twee kemphanen beginnen zelfs elkaar van van alles te beschuldigen.

Hoewel Lee Jung-jae in eigen land al ruim 28 jaar een bekende Koreaan is, is sinds ‘Squid Game’ ook buiten de landsgrenzen populair. Wij waren al veel eerder onder de indruk, gezien de lof die we ruim negen jaar uitte in deze vijf sterren recensie van ‘Il Mare’. In het Koreaanse ‘Hunt’ staat de gevierde acteur dit keer niet alleen vóór maar ook achter de camera. Dit ambitieuze regiedebuut ging dit jaar als Midnight Screening in première op het 75e filmfestival van Cannes.

‘Hunt’ is een behoorlijk ambitieus project van de debuterende regisseur Lee, die misschien wel iets te veel kwijt wil voor één film. Met de nodige plotwendingen houdt Lee het tot het eind spannend wie er verantwoordelijk is voor het lek binnen de geheime dienst. Dat het niet altijd even makkelijk te volgen is, moet men maar op de koop toe nemen. Daarnaast zorgen de talloze adrenaline spuitende actiescènes er wel voor dat het nooit één seconde saai wordt.

De film ziet er, zoals je mag verwachten, ontzettend fraai uit. De rappe actiescènes zijn intens en ook de muziek zorgt voor een opzwepende zit. Alles bij elkaar is deze kat-en-muis rolprent behoorlijk over de top, maar wellicht daardoor wel extra fijn om helemaal in op te gaan.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten