vrijdag 17 juni 2022

AI Love You (2022)

Land: Thailand
Regie: David Asavanond, Stephan Zlotescu
Cast: Pimchanok Luevisadpaibul, Mario Maurer e.a.

In een Bangkok van de toekomst zijn hele gebouwen uitgerust met kunstmatige intelligentie. Dop, een van de vele AI’s die de stad rijk is, ontwikkelt menselijke gevoelens en wordt verliefd op Lana (Pimchanok Luevisadpaibul). Wanneer door een softwarefout weet de AI het gebouw te ontsnappen en neemt Dop het lichaam over van een jonge man van vlees en bloed. Die jonge man blijkt toevallig Lana’s uiterst arrogante blind date van een paar dagen geleden.

Dat kunstmatige intelligentie niet meer uit ons dagelijks leven is weg te denken, is voor iedereen duidelijk. Het Thaise ‘AI Love You’ gaat zelfs nog een stapje verder. De inspiratie van verliefdheid en AI komt duidelijk uit Spike Jonze’s ‘Her’, maar daar houdt de vergelijking ook direct mee op.

Met een verhaal van lik-me-vestje moet de rolprent het vooral van zijn esthetiek hebben. En toegegeven, de film ziet er behoorlijk futuristisch uit. De antropomorfische wolkenkrabbers zien er tof en uniek. Ook de veelal neonachtige belichting en kleuerenpalet zorgen voor een setting die goed bij het plot past.

Een leuke setting levert echter nog geen goede film op. Het matige verhaal en acteerprestaties die passen bij een gemiddelde romcom maken van ‘AI Love You’ alleen op papier een interessante prent. Dat kunstmatige intelligentie tot interessante, nieuwe filmconcepten kan leiden is duidelijk, maar een geslaagde film over het onderwerp maken is in praktijk toch een heel stuk lastiger.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten