vrijdag 7 januari 2022

My Best Friend’s Wedding / Wo zui hao peng you de hun li (2016)

Land: China
Regie: Chen Feihong
Cast: Shu Qi, Feng Shaofeng, Victoria Song, Rhydian Vaughan e.a.

Terwijl Gu Jia (Shu Qi), hoofdredacteur van een vooraanstaand mode blad, de rode lopers in Italië afloopt, krijgt ze een telefoontje van haar beste vriend Lin Ran (Feng Shaofeng) met de boodschap dat hij dit weekend gaat trouwen. Volledig uit het veld geslagen snelt ze naar London om hem en  zijn verloofde te ontmoeten. Het onverwachte nieuws doen de vlinders in haar buik weer fladderen en hoopt ze stiekem dat haar beste vriend alsnog voor haar kiest.

Bij het horen van de titel ‘My Best Friend’s Wedding’ zal menigeen direct denken aan de krullen van Julia Roberts, maar in 2016, bijna 20 jaar het Amerikaanse origineel maakt Roberts plaats voor de eveneens iconische looks van Shu Qi. Een romantische comedy die wel heel erg leunt op het luxueuze leventje van de Chinese nouveau riche.

Naast de overdadige beeldtaal moet de film het ook vooral hebben van de populaire namen op de filmposter. Vooral Shu Qi’s aanwezigheid zorgt voor een fijne kijkbeleving, zullen de producers gedacht hebben. Mis hebben ze het overigens niet, maar een verhaal met iets meer body had niet misstaan. Gelukkig is de chemie tussen alle vier de hoofdpersonen aanwezig en wordt het over-de-top plot toch enigszins geloofwaardig (voor zover je daar over kan spreken) gebracht.

‘My Best Friend’s Wedding’ is zoals het origineel, geen baanbrekend stukje cinema, maar is door haar luxueuze voorkomen en fijne cast een makkelijk wegkijkende film. Bij vlagen hilarisch, maar altijd quirky, Chen Feihong’d regiedebuut is een precies wat je van een Chinese romcom verwacht. Niets meer en zeker ook niets minder.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten