vrijdag 10 april 2020

The Bittersweet (2017)

Land: China
Regie: D Ho
Cast: Lee Min-ho, Zhu Xuan e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/04/the-bittersweet-2017.html
Lokale koerier Xiao Ma (Lee Min-ho) groeide op in een kinderopvang nadat zijn ouders van elkaar scheidde en hem aan zijn lot overlieten. Zijn half Koreaanse bloed maakte hem nimmer populair en hield zodoende weinig fijne herinneringen over aan zijn jeugd. Alleen aan zijn grote ‘zus’ die in de opvang over de kinderen waakte koestert Xiao Ma warme gevoelens. Wanneer hij jaren later plotseling in het ziekenhuis terechtkomt is hij ervan overtuigd dat Miao Xuan (Zhu Xuan), de doctor van dienst, zijn lang verdwenen zus Xui Xui is. Xiao Ma ontwikkelt stalkerachtig gedrag, dit tot grote ergernis van de constant ontkennende Miao Xuan.

‘The Bittersweet’ is een fraai vormgegeven portret rondom een getroebleerde jongeman die het verleden maar moeilijk een plaats kan geven. Zijn gemoedstoestand komt goed terug in de donker, maar mooi belichte shots. Ook de weinig opbeurende score doet hierin een aardige duit in het zakje.

Waar de film technisch niet veel steken laat vallen, weet de film inhoudelijk maar moeilijk overeind te blijven staan. Het verhaal komt maar moeilijk opgang en kent weinig memorabele momenten. Xiao Ma’s obsessieve karakter en het mysterie van een moordenaar die de stad teistert komen niet goed genoeg uit de verf.

Het Chinese ‘The Bittersweet’ is rommelige rolprent dat te veel leunt op haar uitstekende technische kwaliteiten. Het middelmatige verhaal mist een uitgewerkt spanningselement om te blijven boeien. Daarmee overheerst het bittere te veel over het zoete.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten