vrijdag 17 april 2020

Murder, Take One / Baksuchilddae ddeonara (2005)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jang Jin
Cast: Cha Seung-won, Shin Ha-kyun, Ryoo Seung-ryong, Kim Ji-soo, Shin Goo e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/04/murder-take-one-baksuchilddae-ddeonara.html
Terwijl aanklager Choi Yeon-gi (Cha Seung-won) een moordzaak in een fancy hotel probeert op te lossen, kijkt de hele wereld stap voor stap in realtime mee. Het onderzoek wordt door een omroep live uitgezonden, waardoor de druk op het onderzoeksteam drastisch toeneemt. Het wordt er niet gemakkelijker op als blijkt dat de hoofdverdachte misschien toch de waarheid spreekt en onschuldig lijkt te zijn. Wanneer de TV producenten een sjamaan inhuurt komen er langzaam maar zeker meer feiten boven tafel over wat er zich precies in de hotelkamer heeft afgespeeld.

Dat het oplossen van een moordzaak niet zo makkelijk is als dat het lijkt, wordt andermaal bevestigd in de Koreaanse detective ‘Murder, Take One’, dat gebaseerd is op Jang Jin’s eigen theatervoorstelling met de zelfde (Koreaanse) naam. Met nodige plotwendingen én bovennatuurlijke hulp komt de waarheid toch langzaam maar zeker bovendrijven.

Wat een unique selling point van de film had moeten zijn, de verwikkeling van de TV-show in het onderzoeksteam, werkt minder effectief dan het had kunnen zijn. Het verhaal heeft genoeg body om de vele plottwists te rechtvaardigen en weet dermate te boeien dat de bijna twee uur die voor de film gereserveerd moeten worden niet overdadig lang aanvoelen.

Waar de film bij uitstek in slaagt zijn de acteerprestaties van de gehele cast. Nagenoeg iedereen weet te overtuigen en vormen een quirky geheel. Ook de veelal klinische look van het onderzoekshoofdkwartier, en alles wat er bij komt, oogt meer dan goed. ‘Murder, Take One’ is een titel die de overstap van de planken naar het grote doek zonder al te veel moeite doorstaat.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten