vrijdag 23 augustus 2019

Homestay (2018)

Land: Thailand
Regie: Parkpoom Wongpoom
Cast: Teeradon Supapunpinyo, Cherprang Areekul, Natthasit Kotimanuswanich, Suquan Bulakul, Saruda Kiatwarawut e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/08/homestay-2018.html
Een geest krijgt een tweede kans in het tijdelijke lichaam van Min (Teeradon Supapunpinyo), een jonge tiener die onlangs zelfmoord heeft gepleegd. De uitverkoren krijgt 100 dagen de tijd om precies te achterhalen waarom Min zich van het leven beroofde. Faalt hij, dan wacht alsnog de eeuwige dood op hem. Wat in eerste instantie lijkt op een fijne twee kans voor de naamloze geest, blijkt toch een stuk minder plezant te zijn wanneer hij in aanraking komt met zijn disfunctionele familie.

Het Thaise ‘Homestay’ is een ambitieuze film met in de regiestoel niemand minder dan Parkpoom Wongpoom ('Shutter') en geproduceerd door de makers van het prijsgraaiende ‘Bad Genius’. Daarnaast heeft het met acteurs Teeradon Supapunpinyo ('Bad Genius') en de immens populaire Cherprang Areekul ('BNK48: Girl’s Don’t Cry') grote namen aan zich verbonden.

De film opent spectaculair en weet met haar uitstekende CGI de lat direct hoog te leggen. De spannende intro krijgt echter niet direct een even bloedstollend vervolg. Van mysterieuze fantasy thriller verandert de film al rap in een tiener romance waarin de subplots het interessante verhaal wat vertroebelt.

Naast de schitterende visuele trucjes valt verder het sterke spel van hoofdrolspeler Supapunpinyo op. De verwarring is in zijn gezicht te zien wanneer hij probeert achter het wel en wee van zijn nieuwe identiteit te komen. Ook tegenspeelster Cherprang Areekul laat zien niet alleen voor haar naam gehaald te zijn. Met twee uur en kwartier is de film aan de lange kant. Dat zou geen probleem hoeven zijn, ware het niet dat de film te veel fluctueert om een constante spanningsboog strak te houden.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten