vrijdag 18 januari 2019

Jakarta Undercover (2017)

Land: Indonesië
Regie: Fajar Nugros
Cast: Oka Antara, Ganindra Bimo, Baim Wong, Tiara Eve e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/01/jakarta-undercover-2017.html
Net wanneer de flamboyante homoseksuele Awink (Ganindra Bimo) probeert te ontkomen van een groep jagende mannen, staat de in-een-sleur-geraakte journalist Pras (Oka Antara) op het verkeerde moment op de verkeerde plek en krijgt een flink pak rammel te verduren. De ongelukkige ontmoeting staat aan de basis van Pras’ droom om eindelijk eens dingen te publiceren die er toe doen. Een geheime undercover missie om de louche wereld van de Indonesische prostitutie aan te kaarten is het gevolg; een langdurige operatie die zeker niet zonder gevaren blijkt te zijn.

Gebaseerd op de op waarheid berustende verhalen uit Moammar Emka’s gelijknamige bestseller boek, weet regisseur Fajar Nugros de onthutsende seksserviceverhalen te vertalen naar het witte doek. De rolprent richt zich echter meer op de benarde situatie waarin Pras verzeild raakt, dan dat het goedkoop probeert te scoren.

Het op papier interessante en intrigerende verhaal vertolkt zich echter moeilijker op film dan verwacht. De personages, een enkeling uitgezonderd, zijn redelijk oppervlakkig en worden zelden door ontwikkeld. De meest opvallend persoon is zonder twijfel de stoer uitziende Bimo, die ogenschijnlijk zonder enige moeite een over-de-top gay guy, compleet met trekjes en al, weet neer te zetten.

Het probleem van ‘Jakarta Undercover’ heeft voornamelijk met de geloofwaardigheid te maken. Zware thema’s als prostitutie in de gigantische Indonesische metropol werken averechts voor de kijker als de uitvoering niet volledig klopt. Op de vrij aardig geschoten beelden is het verder allemaal net niet. Nugros’ ‘Jakarta Undercover’ mist de overtuiging om echt meeslepend te worden.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten