vrijdag 14 december 2018

Golden Job / Huang jin xiong di (2018)

Land: Hongkong
Regie: Chin Ka-lok
Cast: Ekin Cheng, Jordan Chan, Michael Tse, Jerry Lamb, Chin Ka-lok, Eric Tsang e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/12/golden-job-huang-jin-xiong-di-2018.html
Om kinderen in een vluchtelingen kamp te voorzien van broodnodige medicijnen besluit een groep van oud huurlingen het heft in eigen hand te nemen. Als ze na een ingenieus plan een busje met het gewenste middel weten te ontvreemden van een internationale inlichtingsdienst staat ze een nieuwe verrassing te wachten: in plaats van de medicijnen is de bus gevuld met stapels goudstaven en realiseert de groep dat één van hen een dubbel motief heeft.

Een van de meest iconische Hongkongse filmseries uit de jaren negentig is zonder twijfel ‘Young and Dangerous’. Voor Chin Ka-lok’s ‘Golden Job’ komt de vaste cast nog eenmaal bij elkaar om straten van over de hele wereld onveilig te maken in deze actievolle genrefilm, dat overigens verder niet aan de eerstgenoemde franchise verbonden is.

Fans van het genre zullen ongetwijfeld aan hun trekken komen in de schietgrage actiefilm die aan het begin van de film nog wel iets wegheeft van de welbekende ‘Oceans’ serie. Die vergelijking verdampt als sneeuw voor de zon wanneer de heist al snel voorbij is en nadruk komt te liggen op het interne conflict binnen ze hecht geachte ‘broederschap’. Het conflict wordt vooral gepresenteerd in pijlsnelle achtervolgingen en ontelbaar rondvliegende kogels.

‘Golden Job’ is vooral gemaakt voor hen die verlangen naar de klassieke Hongkongse actiefilms. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar uiteraard van ondergeschikt belang. De stunts zien er aardig uit, al zijn er qua special effects nog wel wat verbeterpunten merkbaar. ‘Golden Job’ is een adrenaline rush en daar is alles mee gezegd.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten