vrijdag 12 oktober 2018

Dear Dakanda / Pheuan sanit (2005)

Land: Thailand
Regie: Komgrit Triwimol
Cast: Sunny Suwanmethanont, Maneerat Kham-uan, Siraphan Wattanajinda e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/10/dear-dakanda-pheuan-sanit-2005.html
Khaiyoi (Sunny Suwanmethanot) is een verlegen jongen die maar moeilijk contact weet te leggen met zijn leeftijdsgenoten. Gelukkig is daar de pittige Dakanda (Siraphan Wattanajinda) die het ijs weet te breken en de basis legt voor een goede vriendschap. Al snel komt Khayoi erachter dat zijn gevoelens het stadium vriendschap voorbij gaan. Na zijn afstuderen pakt hij zijn koffer en vertrekt naar het zuiden waar hij de knappe verpleegster Nui (Maneerat Kham-uan) ontmoet. De zuster valt als een blok hem, maar met Dakanda nog vers in het geheugen probeert Khaiyoi het ditmaal echt alleen bij een goede vriendschap te houden. Hoe langer hij van zijn geheime liefde verwijderd is, hoe lastiger het wordt om de avances van Nui te weerstaan.

Hoe verlegen je ook mag zijn, je ontkomt er toch niet aan: verliefdheid. Als dat je overkomt met je beste vriend(in) kan dat tot lastige situaties leiden. Als dit met twee van je beste vrienden gebeurt, is het hek natuurlijk helemaal van de dam. Dit is de premisse van Komgrit Triwimol’s Thaise verfilming van een van Thailand’s best verkochte boeken: ‘The Red Mailbox’.

Het verhaal van deze Thaise romcom wordt verteld in twee tijden, namelijk het heden waarin Khaiyoi in het Zuiden van het land zijn tijd voornamelijk doorbrengt met Nui en het verleden waar Dakanda centraal staat. De lange lokken van hoofdrolspeler Suwanmethanot verklappen de verschuiving van tijd. Een prima format dat de tijd tussen de twee liefdessituaties goed balanceert.

‘Dear Dakanda’ is een aardig liefdesverhaal dat ongetwijfeld bij sommige mensen dichterbij komt dan verwacht. Het niet kunnen toegeven aan de ware gevoelens wordt door de debuterende Suwanmethanot aardig vertolkt. Hoewel de humor soms de plank misslaat, om nog maar te zwijgen over de tergende westerlingen, valt de film gelukkig ook niet te veel in clichés.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten