vrijdag 20 april 2018

A Day / Ha-ru (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Cho Sun-ho
Cast: Kim Myung-min, Byun Yo-han, Yoo Jae-myung, Shin Hye-sun, Jo Eun-hyung e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/04/a-day-ha-ru-2017.html

Als dokter kent Jun-young (Kim Myung-min) veel succes, maar dat gaat wel ten koste van de relatie met zijn eigen dochter Eun-jung (Jo Eun-hyung). Na zijn zoveelste buitenlandse reis weet hij eindelijk wat tijd te maken voor de verjaardag van zijn kleine meid, maar op de weg naar het afgesproken restaurant ziet hij tot zijn schrik hoe z’n dochter in een bruut auto-ongeluk om het leven komt. Vanaf dit moment herstart zijn dag en zit Jun-young gevangen in een oneindige tijd-loop waarin hij dag-in-dag-uit zijn dochter ziet overlijden. Hij blijkt echter niet de enige te zijn waarbij de dag zich blijft te herhalen. Samen met Min-chul (Byun Yo-han) proberen ze hun geliefden te redden en de loop te ontvluchten.

Het lijkt de nachtmerrie van elke ouder: je kind iedere dag opnieuw voor je ogen dood zien gaan en er niets aan kunnen doen. Deze verschrikking wordt uitstekend verbeeld door de debuterende regisseur Cho Sun-ho en zijn uitstekende cast, wat resulteert een spannende, enerverende en toffe anderhalf uur durende time-loop thriller.

Zoals een goede time-loop film betaamt weet de film ondanks het repeterende karakter nimmer saai te worden. Sterker nog; naarmate het mysterie achter het ingenieuze complot bovenwater komt en een extra laag toegevoegd wordt, wordt de film alsmaar interessanter. Een emotioneel geheim dat aan de basis staat van het hele circus komt als een fraaie verrassing.

‘A Day’ is een heerlijke, frisse thriller die vanaf begin tot eind als een raket voorbij zoeft. Prima in elkaar verweven verhalen in combinatie met spannende actie en een handjevol verrassingen maken van Cho’s regiedebuut een ijzersterke binnenkomer. De 90 minuten vliegen voorbij voor je er erg in hebt. ‘A Day’ mag zich van ons eindeloos blijven herhalen.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten