vrijdag 21 juli 2017

Woman Is the Future of Man / Yeojaneun namjaui miraeda (2004)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Sang-soo
Cast: Kim Tae-woo, Yoo Ji-tae, Sung Hyun-ah e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/07/woman-is-future-of-man-yeojaneun.html

Na jaren aan een Amerikaanse universiteit gestudeerd te hebben, keert de jonge filmmaker Hyun-joon (Kim Tae-woo) terug naar zijn roots in Korea en ontmoet zijn oude vriend Moon-ho (Yoo Ji-tae) die nu als docent verbonden is aan de plaatselijke universiteit.  Beide mannen hebben een zwak voor Sun-hwa (Sung Hyun-ah). Hyun-joon liet zijn toenmalige vriendin Sun-hwa alleen achter toen hij naar Amerika vertrok en Moon-ho zag zijn kans schoon. Nu, jaren later is laatst genoemde getrouwd en Hyun-joon weer terug in het land en gaan ze samen op pad om hun oude vlam nog een keer te zien.

De films van Hong Sang-soo kenmerken zich door hun simpelheid en alledaagsheid in het doen en laten van zijn personages. Zijn vijfde feature ‘Woman Is the Future of Man’ is daar geen uitzondering op. Ook hier dartelen twee mannen om één vrouw heen. Hoewel simpel Hong’s toverwoord is, had de film best iets meer de diepte in mogen gaan.

De gelaakte diepgang blijkt vooral een gemis in de achtergronden en de onderlinge relaties van de drie hoofdpersonen. De film lijkt soms een stap over te slaan waardoor bepaalde acties wat vreemd en onnatuurlijk over komen. Ook de importantie van de bijrollen worden door dit euvel tot de marge gedreven. Jammer, want Hong’s films vallen en staan voor het grootste gedeelte om de natuurlijke dynamiek van zijn personages.

Om te zorgen dat het publiek toch de krappe anderhalf uur de aandacht erbij weten te houden, hangt er een lichte seksuele sfeer over de film heen. Of het louter een zwarte humor of gewoon pervers is, kan over gediscussieerd worden. Het zorgt in ieder geval wel voor een extra laagje in een verder wat oppervlakkig dramaspel.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten